Wtorek 15.01.2019 r. był dniem bardzo długo wyczekiwanym przez grupę maluszków. Dzieci nie mogły doczekać się warsztatów z czekolady, w trakcie których przedszkolaki pobudzały zmysł smaku. Spotkanie zaczęło się od zapoznania najmłodszych z historią czekolady, zaprezentowania prawidłowego temperowania czekolady oraz uświadomienie najmłodszym dlaczego to jest takie ważne. Następnie dzieci z grupy „Sówki” umyły rączki, ubrały na głowę czepki, założyły foliowe fartuszki, zakasały rękawy i przystąpiły do wytwarzania słodkości z czekolady. Każde dziecko wykonało tabliczki czekolady z wybranymi przez siebie dodatkami (bakaliami, owocami liofilizowanymi, orzechami lub kolorowymi cukierkami), które będą upominkami dla babć i dziadków z okazji ich nadchodzącego święta. Na tym czekoladowe pyszności się nie skończyły, wszystkie dzieci otrzymały do degustacji czekoladowe lizaki pokryte kolorową posypką. Warsztaty zostały zakończone czekoladową fontanną, w której dzieci moczyły biszkopciki i chrupki kukurydziane. Ten dzień pozostanie na długo w pamięci dzieci, jako przygoda pełna wrażeń i słodkości.